Villa ontworpen door Guillaume Monnier

Beschrijving

Alleenstaande villa met omringende tuin, volgens archiefstukken daterend van 1928 en gesigneerd G. Monnier, architect. Gebouw op vierkante plattegrond met twee bouwlagen onder schilddak (pannen). Gecementeerd parement met art-decopanelen op de borstweringen. Gemarkeerde middentravee met halfcirkelvormig dakvenster onder gebogen kroonlijst en rechts afgeronde hoektravee onder kegeldakje. Rechthoekige vensters. Deur in portaal met Ionische zuilen in rechter zijgevel.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1928/K/21.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke