Meergezinswoning ontworpen door Marc Neerman

Beschrijving

Opvallende, gedeeltelijk vrijstaande meergezinswoning met voortuin gebouwd in Nieuwe Zakelijkheid door architect M. Neerman, in 1936. Strak kubistisch gebouw van gele baksteen met vier bouwlagen en plat dak. Vlakke onderbouw met brede vensterregisters en uitspringende tweede en derde bouwlaag met verticaal ritmerende smalle vensters (heden aluminiumramen). Ronde vensters ter verlichting van het trappehuis rechts en op de bovenste inspringende bouwlaag van de linkerzijgevel.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/K/8.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke