Architectenwoning Jan Huyghe

Beschrijving

Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, uit begin 20ste eeuw. Paneel met vermelding van oorspronkelijke eigenaar en vermoedelijk ook architect, boven rechter keldertravee: "Jan Huyghe, Bouwkundige Aannemer van Bouwwerken. Entreprise Generale de Travaux Public 189". Bak- en natuurstenen lijstgevel met rechts uitspringend risaliet van twee traveeën, horizontaal geleed door banden en zware cordons. Smalle rechthoekige vensters. Deur centraal in kelderverdieping. Borstwering versierd met lamberkijnen.