Burgerhuis ontworpen door E. Rigelle

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën met drie bouwlagen onder laag zadeldak, op de plint gesigneerd: "E. Rigelle, bouwkundige, C. Focquet ondernemer" uit eerste kwart 20ste eeuw. Voorgevelparement van geglazuurde baksteen geleed door arduinen kordons en kleurige baksteenbanden ondermeer met faïencetegels met palmetmotieven. Faïencetegeltableaus met gestileerde florale motieven in de borstwering van de zijpenanten. Uitgewerkte houten erker met bekronend ijzeren hek op de bovenverdieping. Tegelfries onder de kroonlijst. Gedeeltelijk verbouwde pui.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke