is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen
Deze vaststelling was geldig van tot
Twee gelijkaardige burgerhuizen van twee bouwlagen, respectievelijk twee en vier traveeën van het enkelhuistype, onder rechts afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de negentiende eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint. Door cordons horizontaal gemarkeerde vensterregisters. Begane grond met horizontale banden en vlak omlijste rechthoekige muuropeningen. Getoogde bovenvensters in geriemde omlijstingen met oren en stucsluitsteen. Borstwering en fries met spiegelversiering. Getande kroonlijst op uitgelengde modillons verrijkt met festoenversiering.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
De woning was een brouwershuis van de familie Migom, namelijk gebouwd door Désiré Migom en Emilie Van Daele, ouders van de bouwheer van het brouwershuis Migom aan de Gentstraat in Oostakker. Het linkse huis deed mogelijk dienst als personeelswoning. De familie Migom werd begraven op het kerkhof van Wondelgem.