Huizencomplex in neo-Vlaamse-renaissancestijl

Beschrijving

Fraai complex in neo-Vlaamse-renaissancestijl gedateerd op cartouches anno 1883. Volgens bouwaanvraag van 1883 acht huizen gebouwd in opdracht van de firma T. Vercoutere (ernaast) naar ontwerp van architect L. Morial. Lijstgevel van acht traveeƫn en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen). Op halve-verdieping ovale vensters. Afgelijnd met klossen. Voorheen winkelpui in plaats van garagepoort. Hoekrisalieten van drie bouwlagen met neorenaissancepuntgevel. Geveltoppen met cartouches en bolvormige bekroning.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1883/B/14.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke