Arbeiderswoningen

Beschrijving

Kleinschalige arbeidershuisjes van twee of drie traveeën en één en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), volgens het kadaster opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevels met enkelhuis- (nummer 89) of dubbelhuisopstand; rechthoekige (nummer 69) of getoogde muuropeningen. Mogelijk oudere nummer 69 (midden 19de eeuw?) met lange muurankers en deur in een vlakke beschilderde omlijsting, rechter raam met oorspronkelijk houtwerk. Nummers 87-89: eenheidsbebouwing met getande baksteenfries.

Auteurs: Steyaert, Rita