• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand en achterin gelegen neotraditioneel getint bakstenen burgerhuis met voorhof. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, pannen), volgens gevelsteen op dakvenster van 1903. Verankerde lijstgevel op breukstenen sokkel. Horizontaal geritmeerd door lichtere bakstenen banden en arduinen cordons. Markerend centraal verhoogd tuitvormig dakvenster op schouderstukken met bolornament en eindigend op topstuk met smeedijzeren bekroning. Getoogde muuropeningen met natuurstenen sluitsteen in de vorm van een vrouwenhoofdje voor de deur, van leeuwenkopjes voor de benedenvensters. Onderbroken houten kroonlijst.