Woonhuis van een hoeve

Beschrijving

Voormalig woonhuis van een hoeve van het langgestrekte type (stal grotendeels gesloopt), (nok loodrecht ten opzichte van de straat) met tuin aan de voorgevelzijde, afgesloten door een gewitte bakstenen muur met ijzeren hek tussen vierkante gemetste hekpijlers, waarvan rechter aanleunt tegen voorgevel. Verankerde witgekalkte bakstenen lijstgevel van acht traveeën op gepikte plint en afgelijnd aan de voorgevelzijde door getrapte baksteenlijst, onder zadeldak (Vlaamse pannen) van circa 1800. Per twee gekoppelde getoogde vensters met sponning en tegeldorpels, houtwerk en luiken uit tweede helft 19de eeuw.

Deur in vlakke gesinterde bakstenen omlijsting met weinig uitgesproken oren. Opkamervenster met sponning, duimen en traliewerk, boven twee smalle getraliede keldergaten. Links getoogde vroegere staldeur en luchtgat. Twee getraliede licht getoogde vensters in de voorpuntgevel uit tweede helft 19de eeuw met arduinen dorpels en met luiken, klein zolderluik in de top.