Burgerhuis ontworpen door Félicien Bilsen

Beschrijving

Opmerkelijk rijhuis in een decoratieve, expressionistische baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School. Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Fel. Bilsen van 1925. Symmetrisch opgebouwde voorgevel (indruk van een dubbele woning) onder brede puntgevel met muurvlechtingen van lichte baksteen, gemarkeerd door twee identieke zijrisalieten met geblokte bakstenen hoekpilasters op de begane grond en bekronende geknikte bakstenen puntgevels in decoratief metselverband, afgelijnd door een bakstenen lijst eindigend op gestileerde voluten; achthoekig venstertje (glas in lood). Bovenverdieping voorzien van licht uitspringende overhoekse erkers met plastisch uitgewerkte bakstenen ribbels op de borstwering. Bewaard houtwerk met typisch driehoekig glas-in-loodraamverdeling in de bovenlichten. Respectievelijk poort en ruim benedenvenster met afgeschuinde bovenhoeken op de begane grond. Smalle, gekoppelde middentravee met gelijkaardige deur en achthoekig venstertje. Hoge rechthoekige vensterbanden met geometrische roedeverdeling in de puntgevel. Behouden voortuin en fraai smeedijzeren hek op bakstenen muurtje; bolornamenten op de hoekpostamenten.