Lagere stadsschool voor jongens

Beschrijving

Hoger pedagogisch instituut. Aanvankelijk lagere stadsschool voor jongens, gebouwd in 1897-1900 naar ontwerp van Ch. Van Rysselberghe in typische neoclassicerende stijl. Vergroot in 1906. Bakstenen lijstgevel van drie traveeën en één bouwlaag op natuurstenen plint in breuksteenverband. Travee gescheiden door Toscaanse pilastertjes. Zijtravee met getoogd kruiskozijn. Geaccentueerde centrale deurtravee met rechthoekige deur bekroond door middel van kroonlijst op consoles met erboven getoogd drielicht. Boven het klassiek entablement neobarok dakvenster met tweelicht en gebogen fronton gevat in gebroken fronton.

• Stadsarchief Gent, reeks F, nummer 80(20).