Stadsschool en stedelijke kindertuin

Beschrijving

Stadsschool en Stedelijke kindertuin. Schoolgebouw in neo-Vlaamse-renaissancestijl daterend van 1887-88, naar ontwerp van Ch. Van Rysselberghe. Lijstgevel van twee bouwlagen opgetrokken uit baksteen en Franse kalkzandsteen, qua stijl geïnspireerd op de Italianiserende renaissancerichting. Begane grond, afgelijnd door geprofileerde puilijst, wordt geritmeerd door vensters voorzien van middenstijl, een latei uitgewerkt als kroonlijst op hoekconsooltjes en een rondboogvormig bovenlicht met boog- en sluitstenen en imposten. Bovenverdieping met rondboogvormig vijflicht met Ionische deelzuiltjes en geprofileerde booglijst. Fries verfraaid met langgerekte rechthoekige cartouche (oorspronkelijk voorzien van opschrift).

• Stadsarchief Gent, Openbare werken, reeks F, nummer 802.