Kunstenaarswoning ontworpen door A. Van Hoecke-Dessel

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (pannen), volgens gevelsteen op toog van deurtravee van 1903 en volgens archiefstukken naar ontwerp van architect A. Van Hoecke-Dessel voor kunstschilder Constant Prosper Hoste (1873-1917). Fraaie gevelsteen onder linkerdeurimpost met opschrift Ch. Hoste.

Bakstenen lijstgevel met art-nouveau-inslag op gedeeltelijk breukstenen plint. Verwerking van natuursteen voor: topstukken, vensterdorpels, imposten, borstweringen, watergeulen, veelal met duidelijke art-nouveauvormgeving. Licht uitspringend deurrisaliet met vernieuwde erker op ijzeren consoles.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1903/B/13.