erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID: 187   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/187

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Oude kern aangegeven door het resterende deel van de zandstenen plint, de zware muurankers en het aandak rechts (zijde nummer 26) waardoor ook blijkt dat het gebouw later (tijdens de 19de eeuw) werd verhoogd. In zijn huidige vorm, gecementeerde lijstgevel met imitatiebanden. Getoogde vensters op de tweede en rechthoekig op de lagere derde bouwlaag, telkens opgenomen in een geriemde omlijsting met neorocaille-sluitsteen in stucwerk; arduinen lekdrempels op versierde borstwering met schijf- en dropmotief. Benedenvenster met arduinen stijlen, gekoppeld aan de rechthoekige deur (nummer 24). Vernieuwde pui (nummer 22A).


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/187 (Geraadpleegd op 06-12-2020)