Vestibule van de gemeenteschool

Beschrijving

Vestibule van vroegere gemeenteschool voor meisjes van circa 1910 (zie opschrift), heden Stedelijk Technisch Instituut nummer 2 Afdeling Hotelnijverheid. Gebouw van één verdieping en drie traveeën, onder zadeldak (nok parallel met de straat, leien) volgens archiefstukken van 1911 naar ontwerp van stadsarchitect Ch. Van Rysselberghe. Geel en rood gestreepte bakstenen lijstgevel op arduinen en natuurstenen plint, met enkelhuisopstand. Brede rondboogvensters en -deur onder natuurstenen booglijst met hanenkam rustend op verbonden imposten. Kroonlijst met klossen onderbroken voor verhoogd gebogen fronton gevuld met paneel met rolwerk en opschrift. Voorts onderbroken blinde attiek.

• Stadsarchief Gent, reeks F, nummer 80(32).

Aanvullende informatie

Het voormalige schoolgebouw werd in samenwerking met Atelier Vens Vanbelle gerestaureerd en omgevormd tot een eengezinswoning. De werken werden voltooid in 2017.