Kapel Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Beschrijving

Schuin ten opzichte van de straat ingeplante kapel op rechthoekige plattegrond met rechthoekig uitspringend koortje, van 1866. Gebouwd tijdens een cholera-epidemie.

Bakstenen constructie onder zadeldak (Vlaamse pannen) met klokkentorentje, geflankeerd door linde rechts. Verwerking van gesinterde baksteen voor plint, hoeklisenen, boogfries, gevelaflijning en omlijstingen. Puntgevel met spitsboogdeur, geflankeerd door arduinen gevelstenen: links met vermelding "Boskantkapel gebouwd in 1866, gerestaureerd 1976", rechts "Ch. L. Verheyden 1866". Spitsboogvensters. Bepleisterd en beschilderd interieur met tongewelf; koor afgescheiden door houten vleugeldeur.

• VAN ROOSBROECK J.J., Bornem 1900, Wespelaar, 1988, p. 16.