Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Vormt samen met Zonnebloemstraat nummer 43-97 een typisch voorbeeld van de sociale meergezinswoningbouw uit de twintiger jaren. Zoals de gedenkplaat op de afgekante hoektravee vermeldt werd het complex opgericht in opdracht van de "Gentsche Maatschappij voor Goedkope Woningen" in 1928 naar ontwerp van O.H. Van de Voorde met de aannemers M. en Th. Rottiers. Bevat vierenzestig woongelegenheden met twee en drie kamers speciaal voor echtparen zonder kind of een klein kind.
Twee gevelwanden, naar elkaar toelopend, met hoofdingang in de afgekante hoektravee, rondom een driehoekige binnenplaats. Bakstenen gebouw met vier bouwlagen Smalle rechthoekige venstertjes in de trappehuizen die telkens twee reeksen appartementen bedienen. Voorts brede vensters met kleine roedeverdeling onder invloed van de Amsterdamse School. Verder art-deco-inslag in de cementpanelen met gestileerde bloemen en hoorns des overvloeds.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent. Auteurs: Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)