Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk samen met het pand rechts twee dubbelhuizen met doorlopende gevelordonnantie onder gebroken kroonlijsten. Volgens bouwaanvraag van 1730: lijstgevel van bak- en zandsteen met zeven traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (pannen) voorzien van twee dakkapellen. Volgens oude foto's afzonderlijke bedaking, namelijk steil zadeldak, zonder dakkapellen.

Rijhuis van vier traveeën. Beschilderde bak- en zandsteenbouw met behouden kruiskozijnen, thans voorzien van een vlakke gecementeerde omlijsting met respectievelijk op de eerste en tweede bouwlaag doorlopende boven- en onderdorpels. Benedenkozijnen, zonder tussenstijl in het onderste deel, voorzien van getralied bovendeel. Rechthoekige deur met getralied bolkozijn als bovenlicht.

Aanvullende informatie

De deur werd verplaatst en verwisseld van locatie met het links aanpalende venster. Bij de twee rechtse benedenvensters werd een tussenstijl toegevoegd in het onderste deel.