Villa met magazijn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa met magazijn

Beschrijving

Alleenstaande villa aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid, van 1939 (plan) - 1941 (bouw), volgens de eigenaar naar ontwerp van architect Waterschoodt. Bijhorend magazijn, voormalige "koffiebranderij", naderhand "handel in koloniale waren", naar ontwerp van architect Ch. Spiessens; verbouwing tot appartementen naar ontwerp van architect L. Willox (begin 1995).

Baksteenbouw met lijstgevel van vijf traveeƫn en twee uitspringende en afgeschuinde hoektravee; twee bouwlagen onder schilddak. Verdiepte en tweezijdig uitspringende centrale travee. Decoratieve verwerking van zwart geglazuurde steen. Rechthoekige muuropeningen met typische roedeverdeling in de bovenlichten.

Magazijn: eenvoudige baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak; rechthoekige muuropeningen.

Auteurs :  Kennes, Hilde