erfgoedobject

Muur met kastkapel

bouwkundig element
ID
18851
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18851
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Nagenoeg blinde, bepleisterde muur van twee bouwlagen hoog; begrensd door imitatiehoekstenen en afgelijnd door een onversierd hoofdgestel. De lage poort vervangt de vroegere steekboogvormige muuropening en verleent toegang tot een klein binnenplein met autoboxen en een eenvoudig bakstenen schoolgebouw van 1845 dat heden dienst doet als jeugdlokaal. Boven de ingangspoort: trapezoïdale houten muurkapel op kraagstuk en met schilddakje bekroond met een kruis, wegens de lichte neogotische inslag te dateren rond het midden van de 19de eeuw; gestoffeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

  • Kadaster Gent, mutatieregisters.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Muur met kastkapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18851 (Geraadpleegd op )