Brouwerswoning

Beschrijving

Voormalig woonhuis van de brouwerij Heughebaert (zie Koepoortkaai nummer 15). Half vrijstaand, onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met tentdak (Vlaamse pannen), uit de vroege 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand, op een arduinen plint, horizontaal geleed door lijsten en kordons. Benendenverdieping met imitatiebanden. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijstingen. Omlopend hoofdgestel met gelede architraaf, onversierd fries, kroonlijst op klossen. Gelijkaardige rechterzijgevel van zes traveeën; derde travee met omlijst radvenster op de benedenverdieping en een hoog rondboogvenster erboven.