Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kardinaal Cardijnplein

Beschrijving

Achterin gelegen breedhuis met voortuin voorzien van een ijzeren hek, en schuin ingeplant ten opzichte van de straat.

Dubbelhuis met 19de-eeuws uitzicht: bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), in kern naar verluidt opklimmend tot circa 1770. Beluikte, rechthoekige benedenvensters, lagere haast vierkante bovenvensters in geprofileerde omlijsting met rocaille sluitsteen en doorgetrokken arduinen lekdrempels; bewaard houtwerk. Rechthoekige deur in beschilderde omlijsting.

Auteurs :  Kennes, Hilde