Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Bepleisterde, neoclassicistische lijstgevel, met vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Risaliet vormende middentravee op de bel-etage gemarkeerd door arduinen vensteromlijstingen met driehoekig fronton en balkon met balustrade op consoles. Afgevlakte bossage op de begane grond. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting, op de bovenste verdieping met oren en sluitsteen. Doorlopende arduinen lekdrempels, waaronder decoratie op de zijtraveeën. Uitgewerkt hoofdgestel.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke