Burgerhuis, gedateerd 1647

Beschrijving

Traditioneel huis van twee bouwlagen afgedekt met zadeldak (leipannen); cartouche met bouwjaar "Anno 1647" aangebracht bij de grondige restauratiewerken midden 20ste eeuw. Voorgevel van vier traveeën uitlopend in een trapgevel (7 treden + topstuk). Gekoppelde kruiskozijnen met sponning (baksteen) overspannen met gekoppelde ontlastingsboogjes van een rollaag. Lelieankers aangebracht bij de restauratie. Vensterregisters afgelijnd door waterlijst. Beluikt zoldervenster en laadvenster in de geveltop. Winkelpui gedateerd 1947. Zijgevel (door het verspringen der nieuwe rooilijn) van één travee. Beluikt kruiskozijn en getrapt dakvenster daterend van de restauratie.