Eenheidsbebouwing ontworpen door L. Morial en A. Terztweil

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van vier en drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (pannen); beschilderde bak- en hardstenen lijstgevels in neobarokstijl volgens opschrift gebouwd naar ontwerp van "L. Morial en A. Terztweil Archit. constrs." circa 1885. Drie zijtraveeën, afgelijnd door superposerende pilasters, van elkaar gescheiden door inspringende middentravee en voorzien van bel-etagevensters met doorlopend gietijzeren balkon tussen postamenten; geaccentueerde middentravee door de vensterbekroningen. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen, op de bel-etage bekroond met gebroken frontons of kroonlijsten op consoles. Gekornist hoofdgestel. Winkelpui met entresol gevat in arduinen, geblokte steekbogen, verfraaid met gietijzeren sierelementen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke