Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Rijhuis uit vierde kwart 19de eeuw in eclectische stijl met overwegend gebruik van klassieke en barokke ornamenten. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel van drie traveeën en vier en een halve bouwlaag met middenrisaliet gemarkeerd door balustrade en flankerende halfzuilen, respectievelijk in Ionische en Corinthische stijl en met ingediepte schachten, met bekronend entablement en respectievelijk balkon en gebroken fronton waarin buste. Bovenbouw begrensd door superpositie van versierde hoekpilasters. Op de bel-etage rondboogvensters in geprofileerde omlijsting op imposten. Voorts rechthoekige, omlijste vensters met sluitsteen tussen festoenen. Borstweringen voorzien van balusters tussen postamenten. Vensters van halve-verdieping onder kroonlijst gedragen door vier atlanten op rijk bewerkte consoles.