Heden een brede lijstgevel in neo-Lodewijk XVI-stijl; zeven traveeën en drie en een halve bouwlaag onder twee zadeldaken (leien en pannen). De vijf rechter traveeën (nummer 9) dateren echter van 1853 (in plint), volgens de bouwaanvraag van 1852, de twee linker traveeeëen met knik in de rooilijn (nummer 7), werden in een identieke stijl toegevoegd in 1907 na de sloping van een begin 18de-eeuws huis. Begane grond met imitatiebanden boven de hardstenen plint, licht getoogde beluikte vensters en vleugeldeur geflankeerd door arduinen pilasters met Toscaans kapiteel; nummer 7 met winkelpui. Aflijnende puilijst en sterk verticaliserende bovenverdieping met vlakke kolossale pilasters die verdiepte nissen vormen waarin de getoogde vensters per travee gevat zijn. Rijkelijk versierde vensters en borstweringen met typische neo-Lodewijk XVI-ornamenten. Een uitgewerkt hoofdgestel met architraaf, fries met in stuc gevatte venstertjes en een kroonlijst op uitgelengde consoles lijnt de gevel af.
Nummer 9. Met grotendeels behouden neo-Lodewijk XVI-interieur, onder meer houten wenteltrap, stucplafonds en schouwen. Bepleisterde achtergevel op een zandstenen plint, eveneens gedateerd 1853.
Behouden tuin en koetshuis (oorspronkelijk aan de Houtlei gelegen) op de sluitstenen gedateerd "ANNO-FLDS-1801". Drie traveeën brede lijstgevel met één bouwlaag onder schilddak (mechanische pannen). Rondboogpoorten met booglijst op imposten en gedateerde sluitstenen.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent. Auteurs: Bogaert, Chris Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)