Burgerhuis met empiregevel

Beschrijving

Heden breedhuis met mooie empiregevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch behouden oudere kern, onder meer gewelfde kelders met gedrukte kruisgewelven. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, drie bouwlagen hoog en vier traveeën breed, afgelijnd door geblokte hoekbanden en horizontaal geleed door middel van cordons. Een eenvoudig hoofdgestel bekroont het geheel. Begane grond met behouden rondboogvenster en deur met booglijst op imposten in de linker traveeën, de rechter traveeën werden recent verbouwd tot winkelpui. Rechthoekige bovenvensters, op de bel-etage in geprofileerde omlijsting met bekronende druiplijst boven palmettenfries.

Haakse vleugel met zijgevel in de Jan Botermanstraat met twee bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak en een bepleisterde verankerde tuingevel met eenvoudige rechthoekige vensters.

Mooi interieur, onder meer trappenhuis uit eind 19de eeuw, salon in Lodewijk XVI-stijl.

Auteurs: Bogaert, Chris