Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Rijkelijk versierd neoclassicistisch rijhuis van 1882 (op fronton), met drie bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak (leien) met oeils-de-boeuf. Behouden bepleisterde en beschilderde bovenverdiepingen boven een storend verbouwde begane grond met winkelpui. Voornamelijk horizontaal gelede gevel met imitatiebanden; bekronende overkragende kroonlijst op consoles, cordons, imposten en zwaar hoofdgestel met uitstekende kroonlijst op uitgelengde modillons. Rechthoekige en licht getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting, met versierde sluitsteen, lekdrempels op consoles en verfraaide borstweringen. Gemarkeerde bel-etage met centraal balkon op voluutconsoles en bekronend driehoekig fronton met gedateerd schild.