• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met lijstgevel en attiek, drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (pannen), volgens archiefstukken van 1792. Behouden bepleisterde en beschilderde bovenverdieping boven een storend verbouwde begane grond met winkelpui. Vier kolossale composiete pilasters scheiden de eenvoudige rechthoekige vensters en deurvensters van de bel-etage met vernieuwd ijzeren balkon en ondersteunen een klassiek hoofdgestel met gelede architraaf, onversierde fries en zware kroonlijst op klossen. Verzorgd houtwerk voor de ramen. Eénlaagse stallingen achteraan.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 48/2, 101.

Auteurs: Bogaert, Chris