Hoekhuis met de Peperstraat

Beschrijving

Hoekhuis met de Peperstraat, drie bouwlagen en respectievelijk vijf en drie traveeën indeling en oudere kern. Volgens Bouwaanvraag van 1865 trapgevel verbouwd tot verankerde bepleisterde en beschildere lijstgevels. Rechthoekige omriemde bovenvensters met kwartholle dagkanten en verbouwde onderdorpels die doorlopen op de zijgevel. Bovenste verdieping met onder meer blinde vensters. Een omlopend hoofdgestel met overkragende kroonlijst op uitgelengde consoles lijnt de gevels af. Winkelramen op de begane grond.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G. 12, 1865//10275.

Auteurs :  Bogaert, Chris