Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zeven stadswoningen

Beschrijving

Aansluitende huizenrij bij nummers 38-50. Zeven identieke enkelhuizen van twee traveeën met repeterend schema en een van vier traveeën (nummer 52) met drie bouwlagen onder doorlopend zadeldak volgens bouwaanvraag van 1863. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met imitatiebanden op de begane grond, horizontaal geleed door doorlopende cordons en hoofdgestel. Getoogde vensters, waaronder beluikte op benedenverdieping en omlijst met oren en sluitsteen op de bovenverdieping. Versierde borstwering met panelen en schijven op de bovenste verdieping

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1863//9698.