erfgoedobject

Hoekhuis ontworpen door J. Lippens

bouwkundig element
ID: 19136   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19136

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen, met plat dak, van circa 1925, volgens opschrift van gevelsteen boven de plint naar ontwerp van architect J. Lippens, opgetrokken in art-decostijl. Lijstgevels met similibepleistering. Voorgevel van één travee met door lisenen begrensde bovenverdieping, verlicht door een trapezoïdale erker en een drielicht met balkon. Kenmerkend is de herhaling van dezelfde geometrische motieven en de toepassing van bloemmotieven in reliëf op de bovendorpels van de bovenste vensters. Zijgevel met een gelijkaardige venstertravee als voor de voorgevel en twee blindtraveeën, eveneens begrensd door lisenen. Boven de vensters maakt de omlopende kroonlijst een driehoekige uitsprong.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Linters, Adriaan, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis ontworpen door J. Lippens [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19136 (Geraadpleegd op 21-09-2020)