Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met houten winkelpui

Beschrijving

Smal breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder mansardedak (kunstleien en Vlaamse pannen). Huidige ordonnantie van bovenverdieping dagtekent uit het eerste decennium van de 20ste eeuw. Voorheen woning met identieke gevel met in- en uitgezwenkte top als het links aanpalende pand uit het vierde kwart van de 17de eeuw of het eerste kwart van de 18de eeuw (volgens archieffoto's), onderbouw en benedenverdieping met gelijkaardige 19de-eeuwse houten winkelpui bleef behouden. Thans witbepleisterde lijstgevel met rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijstingen met versierde sleutel. Kroonlijst op consoles. Twee houten dakkapellen met driehoekig fronton.