• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, onder steil gebogen zadeldak (kunstleien), minstens opklimmend tot de 18de eeuw; volgens archiefstukken werd de voorgevel licht gewijzigd in 1782. Heden witbepleisterde, bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, gecementeerde vensteromlijstingen en beschilderde hardstenen plint. Spiegelboogvormige deur ingeschreven in een geprofileerde arduinen omlijsting op neuten en imposten, voorzien van sluitsteen en festoenversiering onder de gestrekte kroonlijst; smeedijzeren waaier. Houten kroonlijst op klossen.

Eenlaagse rechtse zijaanbouw: verbouwd koetshuis met bakstenen lijstgevel waarin sporen van een gedichte rondboog op imposten van arduin.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 3, nummer 9.

De voorgevel was al in 1977 gedecapeerd.