Neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Enkelhuizen doorgaans van drie bouwlagen met drie tot vijf traveeën daterend van de jaren 1880. Bepleisterde lijstgevels in neoclassicistische stijl. Horizontale belijning door imitatiebanden op de begane grond, cordons, doorgetrokken lekdrempels en aflijnende kroonlijst of hoofdgestel. Getoogde vensters in stucomlijsting al of niet met sluitsteen. Typische gevelindeling en -ornamentiek, vaak verrijkt met licht uitspringend risaliet en verfraaiing van de bel-etage door vensterleuningen en -bekroningen of erkers.

Aanvullende informatie

Verschillende panden (nummers 103, 139, 471-473, 487-487A) werden inmiddels gedecapeerd en één pand (nummer 469) kreeg een nieuw parement.

Auteurs: Jacobs, Els