erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door P. Schellinck

bouwkundig element
ID: 19288   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19288

Beschrijving

Fraai burgerhuis van drie traveeën en drie en een halve bouwlaag, gesigneerd en gedateerd P. Schellinck 1865 (confer bouwaanvraag). Bepleisterde lijstgevel met verwerking van arduin voor plint, vensteromlijstingen op begane grond, dorpels op consoles en kordons. Spiegelboogvensters op eerste twee bouwlagen en steekboogvensters op de bovenste verdieping, voorzien van verzorgd houtwerk met neorocaillesluitsteen. Bel-etage versierd met opengewerkte borstwering en medaillon en mannenbuste boven de vensters. Middentravee gemarkeerd door erker met verfijnd uitgewerkt houtwerk en bekronend balkonhek met monogram als centraal motief. Spiegelboogvenstertjes tussen de modillons op de halve verdieping.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1864/9170.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis ontworpen door P. Schellinck [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19288 (Geraadpleegd op 20-09-2020)