Stratenbeluik De Rietgracht

Beschrijving

Stratenbeluik zogenaamd "De Rietgracht" gebouwd onder leiding van Ch. Leclerc-Restiaux in 1862-67. Triomfboog als monumentale ingangspoort in de Kasteellaan. Beluik bestaande uit drie parallelle stegen, verbonden door een eveneens in de Kasteellaan uitgevende dwarssteeg in het noorden met eenvoudige toegang. Eveneens eenvoudige toegang in de Ossenstraat (rechts van nummer 107). Huizen van het betere type: voorzien van een voortuintje met toilet, met uitzondering van de oostelijke steeg zonder privétoilet. Huizen van twee of drie bouwlagen en twee traveeën volgens repeterend schema.