erfgoedobject

Stratenbeluik De Rietgracht

bouwkundig element
ID
19289
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19289
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Stratenbeluik zogenaamd "De Rietgracht" gebouwd onder leiding van Ch. Leclerc-Restiaux in 1862-67. Triomfboog als monumentale ingangspoort in de Kasteellaan. Beluik bestaande uit drie parallelle stegen, verbonden door een eveneens in de Kasteellaan uitgevende dwarssteeg in het noorden met eenvoudige toegang. Eveneens eenvoudige toegang in de Ossenstraat (rechts van nummer 107). Huizen van het betere type: voorzien van een voortuintje met toilet, met uitzondering van de oostelijke steeg zonder privétoilet. Huizen van twee of drie bouwlagen en twee traveeën volgens repeterend schema.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Ingangspoort stratenbeluik De Rietgracht

  • Is deel van
    Kasteellaan

  • Is deel van
    Ossenstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stratenbeluik De Rietgracht [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19289 (Geraadpleegd op )