Rij burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij burgerhuizen

Beschrijving

Homogene gevelwand van drie bouwlagen hoog, daterend uit het derde kwart van de negentiende eeuw. Bepleisterde lijstgevels van enkelhuizen van twee traveeën (repeterend schema) onder doorlopende kroonlijst. Benedenverdieping voorzien van rechthoekige vensters en versierd met imitatiebanden. Bovenbouw met omlijste steekboogvensters met doorgetrokken lekdrempels, op de lagere bovenste verdieping ondersteund door consooltjes.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

In 1982 herbestemd tot sociale woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Gentse Maatschappij voor de Huisvesting.
Auteurs : Vandeweghe, Evert, Verhelst, Julie