Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen en poort

Beschrijving

Symmetrisch opgevatte eenheidsbebouwing: namelijk een monumentale ingangspoort met erachter gelegen huis en aan weerszijden een identiek rijhuis in neorococostijl, vermoedelijk daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen. Bepleisterde lijstgevel met getoogde, omlijste vensters. Middentraveeën van de bel-etage verwerkt tot deurvensters, voorzien van gebogen balkon met balustrade op consoles en gemarkeerd door bekronende waterlijst met sluitsteen. Gekornist hoofdgestel.
Doorgang naar achterin gelegen huis afgesloten door arduinen poortomlijsting geflankeerd door geblokte pilasters bekroond met siervaas, daterend van 1880.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1880/B/2.