• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Twee, gekoppelde enkelhuizen van drie bouwlagen en respectievelijk twee en drie traveeën, met flauw hellend zadeldak (nok parallel met de straat, kunstleien). Volgens archiefstukken oorspronkelijk een dubbelhuis van 1774 met een driehoekig fronton boven het uitspringende middenrisaliet; derde bouwlaag toegevoegd in eerste helft 20ste eeuw, ter vervanging van het fronton. Heden ontpleisterde lijstgevel met plint van arduinen blokken. Licht uitspringend middenrisaliet van drie traveeën. Eerste twee bouwlagen met rechthoekige vensters met gecementeerde omlijstingen en afgelijnd door een architraaf. Bovenste verdieping met kleinere steekboogvensters. Nummer 10 met steekboogvormige deur in vlakke arduinen omlijsting met lichthol profiel, vlakke sluitsteen en gebogen kroonlijst met rechte uiteinden. Nummer 9 deur met gecementeerde omlijsting in nabootsing van nummer 10.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 136, nummer 4.