Herenhuis Hotel de Loose

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis Hotel de Loose

Beschrijving

Voormalig zogenaamd "Hotel de Loose". Ruim laat-classicistisch herenhuis met zes traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (pannen); voorgevel volgens bouwaanvraag naar ontwerp van P. Colpaert van 1795. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op natuurstenen plint met gedichte of getraliede keldergaten. Begane grond afgelijnd door puilijst. Bovenverdieping per travee gevat in rechthoekige nissen. Rechthoekige vensters, verdiepte borstweringen. Rechts deurrisaliet: rondboogdeur in geblokte omlijsting met waaier. Kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 76, nummer 26.