Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Hoekhuis met Stationsstraat en Nieuwe Kouterstraat. Voormalige notariswoning; alleenstaande eclectische villa, van circa 1888, met ommuurde en beboomde tuin ten zuidwesten.

Baksteenbouw van vijf traveeën en twee à drie bouwlagen onder haakse, overkragende zadeldaken op houten kraagstukken (nok parallel aan straat, leien). Combinatie van lijst- en puntgevels met verhoogde begane grond, diverse balkons, segmentbogige muuropeningen en decoratieve tegelfries. Centrale torenvormige deurtravee onder leien tentdak met windwijzers als bekroning. Rechter puntgevel met uitgewerkt windbord.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem, schetsen 1888/8.