Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Onderkelderd breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met zadeldak (mechanische pannen), volgens archiefstukken van 1784. Verankerde en ontpleisterde bakstenen lijstgevel op plint van Ledesteen met drie keldergaten. Licht uitspringende brede linker travee met koetspoort. Rechthoekige vensters per travee gevat in verdiepte nissen tussen brede pseudo-pilasters. Verdiepte borstweringen. Rechthoekige 19de-eeuwse koetspoort in geprofileerde arduinen omlijsting. Gekorniste houten kroonlijst op klossen. Achteraanbouw met koetshuis.

Mobilair: salons met deurstukken met reliëfversieringen en grisailleschilderingen in romantische stijl.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 183, nummer 11.