• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder mansardedak (kunstleien), uit de 17de eeuw doch verbouwd en aangepast (volgens archiefstukken) in 1768 en de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel aansluitend bij nummer 21: doorlopende puilijst, vensterregisters en kroonlijst; gelijkaardige dakkapel boven middentravee met driehoekig fronton. Spiegelboogdeur in rococostijl uit het tweede tot derde kwart van de 18de eeuw, ingeschreven in arduinen omlijsting met hol geprofileerd beloop, bewerkte sluitsteen, gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden en kleine rocailles in de hoeken.

Achterpuntgevel met muurvlechtingen voor zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen); zoldervenster en oculus in geveltop.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 183, nummer 6.