Burgerhuis in gotische stijl

Beschrijving

Woonhuis met trap- (8 treden + topstuk) en lijstgevel van samen vijf traveeën en twee bouwlagen afgedekt met zadeldak (bitumen); vermoedelijk daterend uit eind 15de eeuw, grondig gerestaureerd in 20ste eeuw. Verankerde bak- en zandsteenbouw in gotische stijl. Trapgevel verticaal geritmeerd door het gebruik van de zogenaamde "Brugse travee": rondboognissen waarin traveeën gevat zijn, in de middentravee opgetrokken tot zoldervenster. Kruiskozijnen afgelijnd door waterlijsten. Ontlastingsbogen met sluitsteen van zandsteen. Lijstgevel ernaast met grote rondboogpoort op sluitsteen gedateerd 1601 met overspannende waterlijst, en getrapt dakvenster.