Burgerhuis en poort

Beschrijving

Bepleisterde muur met afgeschuinde kanten en schamppalen, smal getralied venster links, recht afgedekt. Daarachter geplaveide toegangsweg met links een woning en achteraan, uitziend op de Lieve, gebouwen afkomstig van de uitbreidingen der Brouwerij Fiévé-Legers na 1870, welke gedomineerd worden door mouteest (zie nummer 141).

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (pannen) haaks ingeplant op de straat. Gecementeerde 19de-eeuwse lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, afgelijnd door kroonlijst. Begane grond met rolluikkasten.