Rondboogdeur in omlijsting

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rondboogdeur in omlijsting

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak (Vlaamse pannen) volgens archiefstukken van 1780. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met imitatiebanden op de verbouwde begane grond. Aflijnende puilijst. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting met sluitsteen en verdiepte borstwering op de twee middentravee. Arduinen deuromlijsting met oren en sluitsteen in de vorm van een gebaard mannenhoofdje onder gestrekte druiplijst. Ingeschreven rondboogdeur met fraai houtwerk.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 253, nummer 29.

Aanvullende informatie

De woning onderging ingrijpende aanpassingen met verlies van erfgoedwaarde tot gevolg. Alleen de arduinen deuromlijsting en de houten rondboogdeur bleven bewaard.

• Google Maps, Streetview, Reep 9-13, Gent [online] (geraadpleegd op 9 juli 2021).
Auteurs: Jacobs, Els