Zes burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zes burgerhuizen

Beschrijving

Zes rijhuizen van het enkelhuistype, van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen) lijstgevels uit begin 20ste eeuw. Nummer 10 gedateerd 1908. Nummer 8 ontpleisterd, nummer 10, 12, 14 voorzien van een parement van geglazuurde baksteen, nummer 16, 18-26 gecementeerd. Gemarkeerd door driezijdige of licht gebogen erkers met bekronend balkonhek. Rechthoekige vensters en rechthoekige of rondboogvormige deuren, doorgaans met bovenlicht. Schaarse verwerking van art-nouveau-elementen, zoals de fraaie tegeltableaus onder de friezen van de gelijkaardige huizen nummer 12, 14. Verhoogde begane grond boven souterrain.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke