Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie stadswoningen

Beschrijving

Drie onderkelderde rijhuizen van respectievelijk twee, drie en twee traveeën, en twee, drie en twee bouwlagen, onder zadeldak. Rooilijn van deze gevels overeenstemmend met de noordgevel van de noordvleugel van het verdwenen slot "Prinsenhof", palend aan de kasteelgracht. In kern opklimmend tot de 15de eeuw. Herkenbaar aan de overwelfde kelders en de zandstenen negblokken en boogstenen van de rechthoekige vensters van de deels ontpleisterde gevel van nummer 4. Aangepast tot afzonderlijke woningen en nummer 5 verhoogd met één bouwlaag en voorzien van nieuwe gevelbepleistering in de loop van de 19de eeuw.